John McCain holdt klokken 05 i natt tale til tilhengerne sine i Arizona, hvor han aksepterte valgnederlaget.

— Vi har kommet til slutten av en lang reise. Det amerikanske folket har talt, og de har talt tydelig. For litt siden hadde jeg æren av å ringe senator Barack Obama og gratulere ham med å bli vår nye president, sa John McCain, og måtte hysje på folkemengden som buet når Obamas navn ble nevnt.

Her kan du lese McCains tale i sin helhet (på engelsk)

Hyllet Palin

— Dette var en vanskelig vei å gå i utgangspunktet. Jeg kan ikke si hvor takknemlig jeg er for deres støtte, sa McCain til de oppmøtte velgerne, og takket også familie, venner og visepresidentkandidat Sarah Palin. Sistnevnte utløste en enorm applaus blant tilskuerne, og McCain kalte henne «one of the best campaigners I’ve ever seen».

— Hun har en stor fremtid foran seg i tjeneste både for partiet, for Alaska og for landet, sa McCain.

Ba om samarbeid

Men McCain var ydmyk overfor Barack Obama, og ba om at Amerika nå må komme sammen for å løse problemene som landet står overfor.

— Senator Obama har gjort en stor ting for ham selv og landet sitt, og jeg applauderer ham for det. Jeg vil be alle amerikanere som støttet meg om ikke bare å gratulere ham, men også støtte ham og bidra til at vi kan legge forskjellene våre bak oss og gi våre barn og barnebarn et bedre land enn det vi ble gitt, sa McCain.

McCain snakket også om hvor mye valget av Obama betyr for afroamerikanere, og hvor langt USA nå har kommet når det gjelder rasisme.

Vil ikke analysere

— Jeg vet ikke hva mer vi kunne gjort for å vinne dette valget. Alle kandidater gjør feil, og det har jeg også gjort. Men jeg vil ikke bruke et øyeblikk på å analysere hva som gikk galt. Dette er på min kappe, ikke deres, sa McCain til et publikum som ikke visste om de skulle bue eller klappe.

— Jeg ønsker all lykke til mannen som var min motstander, og som nå vil bli min president, avsluttet McCain.

Her kan du se videoen av John McCains tale:

INNSÅ NEDERLAGET: John McCain talte til en skuffet velgerbase i Arizona.
Chris Carlson