105 personer overga seg tirsdag kveld, 23 timer etter at fristen myndighetene hadde satt, gikk ut, skriver nyhetsbyrået Xinhua. Nestlederen i Tibet-regjeringen, Baema Chilain, sier de som har meldt seg til politiet, var direkte involvert i «å banke opp folk, ødelegge, plyndre og starte branner».

Kinesiske myndigheter sier demonstrantene i Lhasa drepte 13 personer i uroen fredag, mens den tibetanske eksilregjering i India sier totalt 99 mennesker har mistet livet i uroligheter i Tibet og andre provinser.

Kinesiske myndigheter beskyldes for brutal maktbruk mot demonstrantene i Lhasa, men statsminister Wen Jiabao hevder de kinesiske styrkene var «ekstremt tilbakeholdne» i aksjonen mot demonstrantene.

Dalai Lama (72) truet tirsdag med å gå av som leder for Tibets eksilregjering hvis situasjonen i Tibet kommer ut av kontroll.

Les BT-leder: Ikke la kineserne få fred

SATT I FYR: En bygning brenner i distriktet Machu under en Tibet-demonstrasjon i Gansu-provinsen mandag. Ifølge kinesiske medier har over 100 av deltakerne i demonstrasjonene i Tibets hovedstad Lhasa i helgen nå overgitt seg til politiet.
HO