Familien bodde like ved et tollhus i den afghanske hovedstaden, ifølge Afghansk islamsk pressebyrå.

— Taliban-ledere drept

Samtidig melder CNN at flere Taliban-ledere skal være drept etter fire dager med bombing.

En militær talsmann, som krever å være anonym, hevder overfor tv-kanalen at flere slektninger av Talibans åndelige leder - Mullah Mohammad Omar - er blant de drepte.

Talsmannen henviser til «pålitelige kilder».

Britiske fly

Det kraftige bomberegnet over afghanske byer som Kabul og Kandahar fortsatte natt til torsdag med forsterket styrke. I Kandahar oppsto det panikk på gatene etter hvert som flere og flere bomber falt over byen. Ifølge nyhetsbyrået AFP deltok også britiske fly i torsdagens angrep.

— Dette er ikke som de første nettene, flyene fortsetter hele tiden å komme og bombene faller nå nærmest uavbrutt og mye nærmere byen, sa en innbygger nord i Kabul til byrået.

— USA vil foreløpig ikke gå til angrep mot andre mål enn Talibans og terroristgruppen al-Qaedas baser, sier utenriksminister Colin Powell, ifølge NTB.

Al-Qaeda ledes av Osama bin Laden, som antas å stå bak terrorangrepene mot New York og Washington 11. september.

Hovedmål

Torsdagsnattens angrep rammet også byen Kandahar sør i Afghanistan. Hovedmål for angrepene var Taliban-styrkenes kommandosentre og andre anlegg i bunkere under jorda utenfor de to byene, sa en amerikansk tjenestemann som ba om å få være anonym.

Flyene skal ha sluppet to og et halvt tonn tunge bomber som er spesialkonstruert for å trenge gjennom armert betong og eksplodere inne i bunkere. Bruken av de såkalte GBU28-bombene tas som et tegn på at amerikanerne nå bevisst forsøker å lamme Taliban-ledelsen.

— Minst en GBU28 er allerede sluppet, og det er planer om å bruke flere, sa den anonyme tjenestemannen i Washington mens angrepene fortsatt pågikk.

— Dagens angrep var for det meste rettet mot garnisoner og treningsleirer, og flere av disse har vært angrepet før, tilføyde han.

Helikoptre?

Ifølge avisen New York Times planlegger amerikanerne å angripe utvalgte mål inne i Afghanistan med kamphelikoptre. Slike angrep kan gjennomføres med større nøyaktighet enn bombe- og rakettangrep fra stor høyde, men kamphelikoptrene er også mer sårbare for beskytning fra bakken.

— Vi kan nok komme så langt (at helikoptre settes inn), men vi er ikke der ennå, og jeg vil ikke spå noe om når vi eventuelt kommer dit, sa en framtredende tjenestemann i forsvarsdepartementet Pentagon til New York Times. Pentagon vurderer ifølge flere kilder også å sette inn spesialtrente bakkestyrker i Afghanistan.

Kamphelikoptrene kan bli skutt ned med luftvernraketter som ironisk nok er produsert i USA. Den amerikanske etterretningstjenesten CIA ga i 1980-årene Taliban såkalte Stinger-raketter til bruk i kampen mot den sovjetiske okkupasjonen av Afghanistan.

GJØR SEG KLAR: Et nytt amerikansk bombefly på vei mot afghanske mål.