Stemningen blant demokratene i Det hvite hus var naturlig nok på topp da Barack Obama signerte helsereformen tidligere i dag. Blant de mest oppspilte var visepresident Joe Biden, kan det virke som.

This is a big fucking deal! sa Biden, ifølge CNN.

Kommentaren falt idet Biden klemte Obama, etter å ha introdusert presidenten for den oppmøtte forsamlingen. Kanskje regnet visepresidenten med at de jublende gjestene i Det hvite hus ville overdøve ham, men en mikrofon fanget opp uttalelsen.

Det var Fox News, kjent som en høyrevridd og republikanervennlig kanal, som brakte nyheten først. Debatten rundt Bidens bruk av f-ordet går nå friskt på amerikanske blogger.

Ikke første gang

Joe Biden er kjent som en frittalende politiker, og det er ikke første gang han kommer med uttalelser som skaper oppstyr.

— Jeg har også blitt fortalt at senator Chuck Graham er her. Kom igjen, Chuck, reis deg så de kan se deg! sa Joe Biden under et valgkamparrangement i Missouri, høsten 2008. Chuck Graham sitter i rullestol.

Om Barack Obama sa han en gang:

— Jeg mener, du har den første mainstream afroamerikaneren som er artikulert og smart og ren og en kjekk fyr.

Fot i munnen

Uttalelsen kom før Biden ble visepresidentkandidat, da han selv forsøkte å bli demokratenes presidentkandidat. En langt hyggeligere feiltakelse kom da han under presidentvalgkampen introduserte den kommende presidenten som Barack America.

Også tidligere har mikrofoner fanget opp Joe Bidens bruk av f-ordet.

— An hour late, oh give me a fucking break, sa Biden til en tidligere senatskollega da han ankom Washington DC med tog i 2009.

Amerikanerne har etter hvert blitt så vant til Bidens uoverveide uttalelser at de nå omtaler glippene som «nok et fot-i-munnen-øyeblikk fra Joe Biden».