Britisk politi kan ha avverget et omfattende terrorangrep i hjertet av London. Natt til fredag ble det som beskrives som en bilbombe uskadeliggjort i The Haymarket.

En politikilde sier til BBC at det er snakk om en stor bombe som utgjorte en reell trussel mot The Haymarket, som er et viktig teater— og handlestrøk i hjertet av den britiske hovedstaden og også et svært populært turistmål.

Sprengstoffeksperter ble tilkalt til The Haymarket natt til fredag på grunn av meldinger om en mistenkelig bil, opplyste britisk politi fredag morgen. Sky News melder at føreren av bilen stakk av etter å ha kjørt bilen inn i noen søppeltønner.

Ifølge kanalen var bomben massiv og besto blant annet av gassbeholdere. Øyenvitner forteller at gassbeholdere ble fjernet fra bilen, en sølvgrå Mercedes, etter at sprengstoffekspertene kom til stedet.

Ifølge BBC ble det funnet en beholder med 200 liter bensin i bilen.

Regjeringen orientert Storbritannias nye justisminister Jack Straw sier til BBC at regjeringen tidlig ble gjort oppmerksom på situasjonen.

– Dessverre lever vi i en verden der slike ting skjer, sier Straw.

Statsminister Gordon Brown beskrev fredag morgen hendelsen som svært alvorlig.

Politiet sier i en uttalelse at man oppdaget det som så ut til å være potensielt farlig sprengstoff. Dette ble uskadeliggjort.

Sprengstoffekspertene utførte en kontrollert eksplosjon natt til fredag, melder BBC. Politiet har stengt av et større område av London sentrum, og T-bane-trafikken er stanset ved Piccadilly Circus.

Store politistyrker Store politistyrker var fredag utplassert i den britiske hovedstaden, og britisk antiterrorpoliti har inneldet etterforskning.

Ifølge professor Paul Wilkinson, som er ekspert på terrorisme, var det en forbipasserende som tipset politiet om den mulige trusselen, og han sier også at det ikke fantes etterretningsinformasjon som tilsa at et mulig angrep var forestående.

REUTERS/Stephen Hird/ SCANPIX