En anonym sikkerhetstjenestemann i grenseprovinsen North West Frontier Province sier til nyhetsbyrået AP at en 15 år gammel gutt ble arrestert tirsdag i byen Dera Ismail Khan.

Ifølge tjenestemannen tilhørte tenåringen en gruppe på fem personer som gjennomførte attentatet mot opposisjonsleder og tidligere statsminister Benazir Bhutto.

Baktropp mot Bhutto

Under avhørene skal 15-åringen ha innrømmet å ha deltatt i drapet. Gutten skal ha vært en del av en baktropp som skulle utføre et nytt attentat mot Bhutto dersom det første angrepet mislyktes.

Men det gjorde det ikke. Den 27. desember i fjor ble Benazir Bhutto drept etter å ha holdt en tale i byen Rawalpindi. Minst 20 andre ble også drept i angrepet.

15-åringen skal tilstått at gruppa tilhører nettverket til Baitullah Mehsud, en militant leder i den nordlige provinsen Sør-Waziristan med tette bånd til al-Qaida. Både pakistanske myndigheter og amerikansk etterretning hevder at Mehsud står bak drapet på Bhutto.

Ifølge de anonyme tjenestemennene skal 15-åringen ha sagt at de to som drepte Bhutto kaller seg Bilal og Ikramullah. Det er de samme navnene som framkommer i et opptak som pakistanske myndigheter hevder er en telefonsamtale mellom angriperne.

«Sensasjonell»

En høytstående polititjenestemann i Dera Ismail Khan, som også vil være anonym, bekrefter at 15-åringen er arrestert.

– Han har gjort en sensasjonell innrømmelse, sier han.

Gutten skal da ha vært i ferd med å planlegge et selvmordsangrep under den årlige ashurafeiringen da han ble tatt, ifølge begge de anonyme tjenestemennene, og skal ha blitt arrestert sammen med en annen militant opprører. Til politiet skal han ha sagt at denne opprøreren skulle utstyre ham med et selvmordsbelte.

15-åringen kommer ifølge byråene opprinnelig fra Karachi. I fjor skal han ha dratt til en leir i Nord-Pakistan som drives av Mehsud.

En talsmann for Mehsud avviser alle beskyldninger om å stå bak Bhutto-attentatet. – Dette er bare propaganda fra myndighetene. Vi har allerede gjort det klart at vi ikke hadde noe å gjøre med angrepet på Benazir Bhutto, sier han.

Avviser

Opplysningene om arrestasjonen av 15 åringen blir avvist av pakistanske myndigheter. Både innenriksminister Hamid Nawaz og høytstående sikkerhetstjenestemenn sa lørdag at dette bare er et rykte, melder Reuters.

– Jeg vet så langt ingenting om dette, sier talsmann for det pakistanske innenriksdepartementet Jawed Iqbal Cheema.

Han sa at han heller ikke har hørt om noe gjennombrudd i Bhutto-etterforskningen.

Angrep avverget

Pakistansk politi kunngjorde lørdag at de har avverget et større angrep mot ashurafeirende sjiamuslimer i Karachi.

Fem opprørere som hadde planlagt å angripe de seremonielle opptogene med selvmordsbomber og forgiftet drikke skal være arrestert, ifølge politiet.

Politiet fant nærmere 10 kilo sprengstoff og 500 gram blåsyre, som trolig skulle brukes til å forgifte drikke som skulle deles ut gratis under ashurafestivalen.

Lørdag kunngjorde også sikkerhetsstyrkene nordvest i landet at de har tatt minst 50 islamistiske opprørere til fange.

KAN VÆRE TATT: Gjerningsmennene som står bak drapet på Benazir Bhutto kan være tatt.
STRINGER/INDIA