Ifølge general Sarath Fonseka ble identiteten til Prabhakaran bekreftet tirsdag morgen. Dagen før ble det oppgitt at LTTE-lederen ble drept mens han forsøkte å skjule seg i en ambulanse i krigsområdet nordøst på øya.

– Vi kremerte liket i det samme området og kastet asken i havet, sier Fonseka i et avisintervju, som skal publiseres søndag.

– Selv før Prabhakaran ble drept, visste jeg at vi hadde vunnet krigen, men jeg var over meg av lykke da jeg fikk bekreftet at han var død, sier Fonseka, som ledet offensiven mot Tamiltigrene (LTTE).

Han hevder også at hele LTTEs lederskap er utslettet. Likene etter LTTEs etterretningssjef, Pottu Amman, og Prabhakarans kone, Mathiwadini, er imidlertid ikke identifisert.

Om lag 250 medlemmer av opprørsgruppa skal ha blitt drept da regjeringshæren til slutt nådde fram til det siste LTTE-kontrollerte området. Ifølge Sri Lankas myndigheter skal liket av Prabhakaran ha blitt identifisert av to tidligere sentrale medlemmer av LTTE, blant annet gruppas tidligere talsmann Daya Master.

Nettsiden TamilNet gjentok fredag at Prabhakaran fortsatt er i live, men la ikke fram beviser for påstanden.

REUTERS TV