I en pressemelding fra forsvarsdepartementet heter det at Tamiltigrene (LTTE) stengte veien for sivile, hovedsakelig muslimer, som var på flukt fra byen Mutur, og drepte minst 100 av dem fredag kveld.

Det har ikke kommet noen reaksjoner fra LTTE på påstandene.

Røde Kors har ikke lenger tilgang til området og kan verken bekrefte eller avkrefte massakren.

Trekker seg ut

Tidligere på dagen meldte det srilankiske forsvarsdepartementet at minst 152 LTTE-soldater ble drept da regjeringshæren tok kontroll over Mutur, men dette er heller ikke bekreftet av Tamiltigrene.

LTTE sier imidlertid at de er i ferd med å trekke seg ut av den muslimske byen Mutur, som har vært preget av harde kamper mellom regjeringshæren og Tamiltigrene de siste dagene.

– Offensiven i Mutur har stanset og LTTE trekker seg tilbake til sitt opprinnelige territorium, sa kilden til nyhetsbyrået Reuters

– Det var en begrenset operasjon og vi gjør det på grunn av den humanitære situasjonen, sa kilden.

Vil ha våpenhvile

I løpet av de siste dagene har nærmere 15.000 innbyggere flyktet fra kampene i Mutur.

Torsdag og fredag ble 27 sivile drept da skolene de gjemte seg i ble bombet av regjeringsstyrker.

Regjeringen sier at dersom Tamiltigrene holder løftet om å trekke seg ut fra Mutur, er de villige til å gå tilbake til våpenhvileavtalen.

Norges spesialutsending Jon Hanssen-Bauer er på Sri Lanka for å drøfte framtiden til de nordiske våpenhvileobservatørene etter at LTTE ga beskjed om at observatører fra EU-land ikke vil bli godtatt fra 1. september. (©