— De fortalte oss at de ikke er ute etter selvstendighet, men bare et styringssystem der tamilene kan realisere sine drømmer og der deres likhet blir respektert, sa biskopen av Ratnapura, Malcolm Ranjith, som besøkte tamilske separatistledere nord i landet sammen med en delegasjon fredsaktivister og buddhistiske munker.

Dersom meldingen er riktig og samtalene ikke er overfortolket, ville Tamiltigrenes utsagn re-presentere en betydelig innrømmelse etter 17 års brutal borgerkrig.

Ranjith kom med sin tolkning av samtalene han hadde med de tamilske lederne på en presse-konferanse i Sri Lankas hovedstad Colombo tirsdag kveld. Han besøkte de tamilske kjerneom-rådene sammen med mer enn 30 kristne, buddhistiske og muslimske religiøse ledere.

Ranjith sa også at han hadde inntrykk av at Tamiltigrene også er villige til å forlenge sin ensidi-ge våpenhvile når den utløper 24. februar, men at de er skuffet over at regjeringen ikke har fulgt opp våpenhvilen.

Erik Solheim, som leder det norske forsøket på å mekle frem en fredsavtale mellom Sri Lankas regjering og Tamiltigrene, ønsket ikke overfor NTB å kommentere meldingen fra PTI.

NTB