Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap tirsdag.

Forslaget skal ha blitt fremstilt av Taliban-talsmann Yousuf Ahmadi i et telefonintervju med byrået. Det kommer etter rapporter fra Taliban om at to av de kvinnelige gislene skal være alvorlig syke. Sørkoreanske myndigheter har tilbakevist at helsetilstanden til noen av gislene er alvorlig.

– Vi kjenner ikke det nøyaktige antallet Taliban-kvinner som sitter fengslet. Men dersom regjeringen løslater dem, vil vi slippe fri det samme antallet kvinnelige gisler, skal Ahmadi ha sagt.

USA og Afghanistan vil ikke komme Taliban i møte i forhandlingene om løslatelse av de 21 sørkoreanerne som sitter fanget hos Taliban. Det opplyser en talsmann for Det hvite hus mandag.

Da USAs president George W. Bush og hans afghanske kollega Hamid Karzai holdt en felles pressekonferanse mandag, nevnte ingen av dem gisselsaken med et eneste ord. Men saken var tydeligvis et av temaene de to snakket om under det to dager lange møtet på Camp David.

Taliban har allerede drept to av de bortførte sørkoreanerne og har truet med å drepe de 21 gjenlevende dersom ikke kravet om løslatelse av Talibanledere blir innfridd.