Han innrømmer at forsøket på å stabilisere Bagdad ikke har gått som planlagt.

Men i sin ukentlige radiotale lørdag sa han at han ikke vil oppgi målet om å få på plass et styre i Irak som kan stå på egne bein.

– Angrepene har økt betraktelig under de første ukene av muslimenes hellige måned ramadan. De siste ukene har vært harde for våre styrker i Irak og for det irakiske folket, sa Bush.

I et valgår der den økende misnøyen med krigen i Irak kan koste republikanerne kontrollen i Kongressen, øker presset fra de folkevalgte fra begge partier om en vesentlig endring av strategien i Irak.

Bush insisterer på at han alltid er åpen for justeringer av taktikken, men har avvist demokratenes krav om en forandring av kursen.

Fleksible

I sin tale til de amerikanske radiolytterne siterte Bush generalmajor William Caldwell, som tidligere i uken sa at den to måneder lange kampanjen for å slå ned på volden i Bagdad ved å sette inn store militærstyrker, «ikke hadde svart til forventningene».

Han understreket at militæret evaluerer situasjonen kontinuerlig.

– Vi vil fortsette å være fleksible og gjennomføre enhver nødvendig forandring for å vinne denne kampen, sa Bush.

Han var imidlertid klar på at målet er uforandret.

– Vårt mål er seier. Det som forandres er taktikken vi bruker for å nå det målet, sa Bush.

Over 2.700 amerikanske soldater har blitt drept i Irak siden den amerikanskledede invasjonen i 2003. Bare i oktober er hele 73 amerikanske soldater drept i landet.

Møtte generaler

Bush, visepresident Dick Cheney, forsvarsminister Donald Rumsfeld og flere rådgivere holdt lørdag en 90 minutter lang videokonferanse med USAs øverste militære leder i Irak, general George Casey, og sjefen for USAs sentralkommando i Midtøsten, general John Abizaid.

– Deltakerne konsentrerte seg om fiendens natur og utfordringene i Irak, hvordan strategien kan følges bedre og om hva som står på spill når det gjelder å lykkes, både for regionen og for sikkerheten til det amerikanske folket, sa talskvinne Nicole Guillemard for Det hvite hus.

Det skal være tredje gang presidenten møter sjefene i Irak på denne måten.