Torsdag morgen dro Yusuf tilbake til boligområdet de flyktet fra. Bildene hun har sendt BT, viser bombenedslag og skader på huset.

BLÅST INN: Vinduskarmen har løsnet, og vinduene er knust etter lufttrykket fra bombene.
Privat

Via den nettbaserte telefontjenesten Viber, forteller hun om en dramatisk uke i det krigsherjede landet.

Det ødelagte huset ligger i Dar Ghallab i Al Sawad-kvartalet, sør for Sanaa, rundt 30 minutter med bil utenfor sentrum av den jeminittiske hovedstaden.

Ingen hadde hørt fra familien på en uke, før en familievenn tirsdag tok seg inn i nabolaget. Familievennen rapporterte tilbake at huset til Shaimaa var ødelagt, mest sannsynlig av bomber. Flere andre hus i nabolaget var også ødelagt. Først onsdag morgen ga familien livstegn fra seg.

— Takker gud

I dagene før de forlot huset i Al-Sawad, falt bombene stadig nærmere. Det hørtes også kraftig skyting i området. Afrah Yusuf sier hun takker Gud for at Shaimaa og resten av familien lever.

NYTT HUS: Familien bor nå i Dar Salem sammen med andre familier som har flyktet, 30 minutter med bil utenfor Sanaa sentrum. Fra venstre: Shaimaa (11), Suliman (6) og Haron (3).
Privat

— Jeg takker Gud uansett hva som skjer. I forrige uke startet beskytningen. På dag to ble det verre. Huset ristet. På dag tre valgte vi å flykte, forteller hun til BT.

Klokken åtte torsdag morgen, lokal tid, dro Afrah Yusuf tilbake til huset i Al-Sawad. Hun tok flere bilder med mobiltelefonen.

- Bor på ett rom

Det første bildet viser krateret etter et bombenedslag. De andre bildene viser skader på huset. Vinduene er blåst inn.

NYFØDT: Suliman (6) med Shaimaas lillesøster Roá.
Privat

Da beskytningen intensiverte forrige onsdag, valgte familien å flykte. De endte opp i Dar Salem, også det et område som ligger like utenfor sentrum av hovedstaden.

Her deler de hus med en rekke andre familier.

— Vi bor på ett rom som vi deler med de andre kvinnene i huset. Mennene bor i et annet rom. Av og til kommer det flere som trenger husrom. Da bruker vi kjøkkenet som soverom, sier Afrah.

— Det er trangt, men vi har ikke noe valg, forteller hun videre.

- Er redde

Shaimaa og søsknene vet at det er krig.

— De er veldig redde, forteller mor.

Shaimaa har fått en lillesøster etter at familien ble kastet ut av Norge. Den nyfødte heter Roá.

— Noen av kvinnene som bor i huset mente jeg burde døpe den nyfødte «Maásah» på grunn av krigen, sier Afrah.

Direkte oversatt til norsk, betyr «Maàsah» tragedie.

KRATER: En av bombene har truffet like ved huset familien flyktet fra i Dar Ghallab i Al-Sawad-kvartalet.
Privat