Klokken 22.10 lokal tid torsdag kveld forlot Edison Peña, Carlos Mamani og Juan Illanes sykehuset i Copiapó.

— Dette er utrolig, sa Juan Illanes da han dro fra sykehuset.

— Takk til alle for at dere trodde at vi var i live, sa Edison Peña.

Flere skal hjem

Noen timer tidligere ble utskrivingen kjent på en pressekonferanse utenfor sykehuset.

— Tre av arbeiderne vil bli utskrevet i dag, de fleste i morgen. Noen må vente til lørdag og søndag, avhengig av helsesituasjonen, sa gruveminister Hugo Infante.

Gruveministeren og en lege møtte pressen på parkeringsplassen bak sykehuset, der medier fra hele verden har samlet seg i håp om å få snakke med gruvearbeiderne.

Hele torsdagen var et samlet pressekorps samlet utenfor sykehuset Hospital Regional de Copiapó. På parkeringsplassen på baksiden ble det avholdt pressekonferanser utover kvelden. Gruvearbeiderne var det derimot vanskelig å få kontakt med.

- Umenneskelige tilstander

Snart kom gruppen av redningsmenn til sykehuset for å snakke med pressen.

— Det er en helt uforklarlig følelse å ha delt opplevelsen av å være der nede med dem, sa Roberto Ríos, en av redningsmennene.

— Tilstandene der nede var umenneskelige, sa Jorge Bustamante, og understreket at han var overrasket over hvor god form de 33 var i.

Underdirektøren for sykehuset, Jorge Montes, sa at så snart godkjennelsen fra la Asociación Chilena de Seguridad var i orden, var de tre friskeste gruvearbeiderne klare til å dra.

Verdenspressen stod på alle kanter av sykehuset i påvente av å få et glimt av de tre gruvearbeiderne. Kamerafolk klatret opp langs gjerdene, og telelinse satt som klistret inntil det inngjerdede området rundt sykehuset.

Se video: Her hylles gruvearbeiderne i Bergen