Investeringene må blant annet være kontrollerbare, og de må ikke være resultat av det korrupte systemet i landet. Dette er en del av en hilsen Aung San Suu Kyi kommer med til et næringslivsymposium som skal arrangeres som del av 25 års-jubileet for utdeling av den første Raftoprisen 6. november.

Hilsenen ble lest inn da lederen og nestlederen i Raftostiftelsen, Anne Kloster Holst og Eva Tamber, møtte Aung San Suu Kyi i Rangoon i forrige uke.

Pågangsmot

— Hun var full av pågangsmot, dette er en dame som vet hva hun vil. Hun var raskl i replikken, og det virket som om hun er fullt i stand til å føre videre kampen for demokrati og mot undertrykking. Likevel kom hun ikke med noen konkrete oppfordringer til sine tilhengere om å føre kampen videre, sier Anne Kloster Holst til Bergens Tidende.

— Vi fikk inntrykk av at hun får jobbe som hun vil, så lenge hun ikke går ut over begrensninger juntaen har satt. Hun plages ikke, men det er andre rundt henne som trakasseres.

"Hold sammen"

I en annen hilsen til jubileumsmarkeringen i Bergen svarer hun på spørsmål fra en ung burmeser i eksil om hva de kan gjøre i kampen mot juntaen. I svaret skriver hun at det er viktig at eksilmiljøene står sammen, og at de konsentrerer arbeidet om en sak av gangen.

Holst sier hun har inntrykk av at Aung San Suu Kyi og hennes parti har god støtte i nedre lag av befolkningen, ikke minst når man kommer utenfor de store byene.

— Men det er kanskje nettopp derfor juntaen har lagt begrensninger på hvordan hun får reise, sier Holst.

Det er ikke mer enn et par måneder siden Holst og Tamber tok kontakt med Kyi med spørsmål om et møte. En positivt svar kom raskt, og de to representantene fra Raftostiftelsen kunne reise inn i Burma på turistvisum.

— Jeg hadde ikke på noe tidspunkt følelse av at vi ble overvåket, sier Holst.