Etter at flomtoppen ble nådd ved firetiden torsdag morgen lokal tid, kan folk i byen begynne å puste ut. På forhånd hadde man forventet at situasjonen ville bli enda verre, men torsdag var situasjonen omtrent som dagen før.

— Og det er godt nytt. Flomtoppen er nådd , og vi ser lys i tunnelen. Jeg kan med det blotte øyet se at vannet trekker seg tilbake, sier Sundve på telefon fra Brisbane.

Han anslår at vannet har trukket seg tilbake med om lag en halv meter, etter at det på det verste har vært en vannstand i gatene på 4,6 meter.

Samtidig er det klart at Brisbane står overfor en enorm oppryddingsjobb. Når vannet trekker seg tilbake, kommer bakken til å være dekket av gjørme, og den forsvinner ikke med det første.

Enn så lenge råder det en fredelig stemning i byen, med solskinn, og stille vann overalt, ifølge Sundve.

— Det har vært en fantastisk nydelig dag i Brisbane. Det er en stillhet over hele området. Det er vakkert, men samtidig total ødeleggelse, sier nordmannen, som opprinnelig er fra Kolbotn, og som nå tar en mastergrad i internasjonale studier ved Universitetet i Brisbane.

Ettersom det er sommerferie, tror han ikke flommen kommer til å påvirke studiene.

Torsdag befant Sundve seg fortsatt hos venner ettersom vannmassene gjør det helt umulig å ta seg inn i boligblokka hvor han vanligvis bor.