– Sudans flyvåpen har angrepet de tsjadiske landsbyene Bahai, Tine, Karyari og Bamina, sier Tsjads kommunikasjonsminister Hourmadji Moussa Doumgor i en pressemelding lørdag.

– Sudans flyvåpen har ødelagt hjemmene til fredelige tsjadiske sivile og forårsaket nød blant innbyggerne i disse tsjadiske grenseområdene, sier Doumgor.

Det blir ikke meldt om drepte eller sårede i pressemeldingen. Tsjads regjering sier den forventer at nabolandene og FN fordømmer angrepene.

Avviser beskyldningene

Regjeringen i Khartoum avviser beskyldningene.

– Disse anklagene er grunnløse, sier talsmann for utenriksdepartementet Ali al-Saddek.

– Vi har ikke noe flyvåpen i den delen av Sudan som er i nærheten av de områdene, og vi har ingen intensjoner om å trappe opp overfor Tsjad, fortsetter talsmannen, som er overrasket over beskyldningene fra Tsjad.

– Ikke sett noe

Heller ikke kilder i humanitære organisasjoner i området kan bekrefte at det har funnet sted noen bombing.

– Våre kolleger i regionen har ikke sett noe, disse nyhetene virker ganske overraskende på meg. Vi er ikke i Tine, men vi har et team i Bahai, sier en ikke navngitt kilde til AFP.

Regjeringen i Tsjad har tidligere anklaget Sudan for å ha hjulpet opprørere som ønsker å styrte president Idriss Deby Itno, mens Sudan på sin side beskylder Tsjad for å la opprørere fra Darfur søke tilflukt i nabolandet.