_JOSTEIN IHLEBÆK

VIKEBE BUAN

PER ANNAR HOLM

HILDE HARBO_

ANDERS NORDSTOGA

Westminster Coroner's Court offentliggjorde en foreløpig obduksjonsrapport sent mandag kveld. Rapporten konkluderer at den norske studenten sannsynligvis ble drept.

I en kort pressemelding fra The Metropolitan Police heter det at undersøkelsene påviste at Magnussen var påført «betydelige nakkeskader, og at hennes død anses som unaturlig, med mistanke om at en tredjepart har vært involvert».

Den eksakte dødsårsaken er fremdeles ikke kjent.

Etterlyser 26-åring

Britisk politi etterlyser en 26-åring fra Egypt som skal ha blitt sett sammen med Martine Vik Magnussen torsdag kveld.

Politiet i London har foreløpig ikke villet kommentere om de har noen mistenkte i saken, men tre arabiske menn skal etter det Aftenposten.no erfarer stå sentralt i etterforskningen.

Politiet opplyste mandag ettermiddag at de ønsker å snakke med flere personer i forbindelse med Martine Vik Magnussens død.

Les også: Martine (23) funnet drept

De trekker spesielt fram en mann med arabisk utseende som ifølge politiet var blant vennene Martine var sammen med torsdag kveld, og som politiet mener hun kan ha forlatt nattklubben Maddox sammen med natt til fredag.

Etter det Aftenposten.no får opplyst mistenker politiet at han kan ha forlatt landet.

Egyptisk mann

Flere kilder bekrefter overfor Aftenposten.no at mannen som er etterlyst er en 26 år gammel mann som opprinnelig skal komme fra Egypt. Han skal ha en link til den bygården der Magnussen ble funnet drept.

Den arabiske mannen er nå sporløst forsvunnet, og han skal ha slettet profilen sin på Facebook etter at venner prøvde å kontakte ham på nettstedet.

Politiet understreker overfor Aftenposten.no at han foreløpig ikke har status som siktet eller mistenkt i saken.

Tipstelefon

Politiet ber også publikum om tips, og ber om at eventuelle vitner melder seg på London-politiets tipstelefon.

— Vi vil gjerne finne ut av Martines siste bevegelser og ber alle som var sammen med henne denne kvelden, eller andre som har noe informasjon, om å hjelpe til i etterforskningen, skriver politiet.

Etter hva Aftenposten.no erfarer skal Magnussen ha vært omgangsvenn med svært velstående arabiske menn i London. Det er en av dem hun også skulle dra på nachspiel på den kvelden hun forsvant, ifølge Aftenposten.no sine opplysninger.

Bekreftet død

Klokken 13.30 mandag ettermiddag bekreftet politiet at det var savnede Martine Vik Magnussen (23) som ble funnet drept i London.

På forsiden av bygget er naboene til drapsleiligheten tydelig irritert over medieoppbudet. I en bygård hvor hver leillighet koster mellom 7 og 10 millioner kroner, liker ikke beboerne presse i tide og utide.

— Jeg har lenge irritert meg over støy fra leiligheten hvor det var nachspiel natt til fredag, sier en 71 år gammel kvinne til de engelske avisene.