I talen rettet Sharon kraftige angrep mot palestinernes president Yasser Arafat som israelerne holder under beleiring i Ramallah.

— Yasser Arafat står bak terrorismen. Yasser Arafat er en fiende av den frie verden, sa Israels statsminister Ariel Sharon i TV-talen til sitt folk.

I talen, som også ble sendt på CNN, karakteriserte Sharon palestinernes president Yasser Arafat som Israels fiende. Han sa også at Arafat er en fiende av alle tilhengere av fred og demokrati.

— Arafat er en fiende av den frie verden, sa Sharon.

Han sa at Israel har forsøkt å anstrenge seg for å skape fred.

— Men alle våre anstrengelser er bare møtt med terrorisme, terrorisme, terrorisme. Vi kan ikke kompromisse med terrorister, sa Sharon som varslet opptrapping i Israels ødeleggelse av hele den palestinske infrastrukturen.

Ifølge Sharon leder Arafat en kampanje av terrorisme mot Israel.

Sharon sa han vil gjennomføre «en kompromissløs krig» for å knuse terrorismen.

I talen sammenlignet han de siste dagers palestinske selvmordsaksjoner mot Israel med terrorangrepene mot USA 11. september.

— Sammenligningen er gal. Jeg tror ikke folk i New York okkuperer andre. De går ikke inn med bosettinger i andres områder, sa Saeb Erakat, som er nær rådgiver og medarbeider av Yasser Arafat, til TV-stasjonen CNN.

Erakat anklager Sharon for med TV-talen å «stenge alle dører» til fred.

— Det er Ariel Sharon som er en trussel mot fred i Midtøsten, sa Erakat.

— Bush må sørge for å redde liv både til palestinere og israelere, sa Erakat.

(NTB)