Og i ettertid informerte ikke den britiske sikkerhetstjenesten parlamentskomiteen som skulle granske terrorangrepet om at det fantes lydopptak av det som skal være hovedmannen bak London-bombene i fjor, skriver britiske The Sunday Times.

På et lydopptak gjort av sikkerhetstjenesten MI5, snakker Mohammed Sidique Khan, en av de hovedmistenkte etter terrorangrepet, om å bygge en bombe. Han snakker også om å forlate landet for å unngå å bli arrestert, om planer om å føre hellig krig, og om å dra til al Qaidas treningsleirer i utlandet.

Holdt skjult

Men Parlamentets etterretnings— og sikkerhetskomité (ISC) ble ikke informert om dette lydopptaket, skriver The Sunday Times, som ikke oppgir noen kilder til opplysningene.

Komiteen la frem en rapport om angrepet sist torsdag. Der heter det at Khan og to av de andre bombemennene i en kort periode var i sikkerhetstjenestens søkelys, men at de ble vurdert som perifere skikkelser og derfor ikke ble viet noen større oppmerksomhet.

Ble frikjent

Både MI5 og andre organer ble langt på vei frikjent i spørsmålet om de burde ha klart å hindre tidenes verste terrorangrep på britisk jord. Konklusjonene i rapporten har ført til anklager om «hvitvasking» fra opposisjonspolitikere og terrorofrenes familier.

Totalt ble 56 mennesker, blant dem fire selvmordsbombere, drept i terrorangrepet mot Londons kollektivnett i juli i fjor.