Flere medier melder at folkevalgte sørkoreanske politikere er blitt informert om saken av landets etterretningstjeneste.

Utpekingen av Kim Jong-un som Nord-Koreas neste leder skal ha skjedd kort tid etter at landet gjennomførte en atomprøvesprengning 25. mai. Både diplomater og andre offentlige tjenestemenn skal allerede ha sverget lojalitet til diktatorsønnen, som antas å være 26 år gammel.

«General Kim»

I tillegg skal befolkningen i landet ha begynt å lære nye sanger som hyller Kim Jong-un og omtaler ham som «general Kim».

Spekulasjonene rundt Kim Jong-un som mulig ny leder av Nord-Korea har pågått en stund. Faren Kim Jong-il antas å ha blitt rammet av slag i august i fjor, og Nord-Koreas mektige militære ledere skal ha bedt om en avklaring av den politiske arvefølgen.

Nordkoreanske medier skriver svært lite om Kim Jong-ils tre sønner, og det er derfor lite som er offentlig kjent om dem.

– Den dyktigste

Kim Jong-un antas å ha fått sin utdannelse i Sveits og kan angivelig snakke både tysk og engelsk. Sørkoreansk etterretning beskriver ham som den dyktigste av Kim Jong-ils sønner.

Kim Jong-il, med tilnavnet «den kjære leder», overtok i 1994 statsroret fra sin far Kim Il Sung, «den store leder» og «Nord-Koreas evige president»

SYK: Nå skal den yngste sønnen være utpekt som Kim Jong-ils etterfølger.
KCNA