— Det ser ut som om mannen med ljåen har felt alle trærne og toppene på husene. Det er et ganske hjerteskjærende syn, som minner om bildene fra Hiroshima og Nagasaki etter atombomben, sier Sunde.

**Les også:

Ber om 950 millioner til Burmas syklonofre**

Han jobber som salgsrepresentant for Compact, som selger proteinrik kjeks til bruk i kriserammede områder. Sunde dro til Burma før krisen, for å jobbe for firmaet. Oppholdet er blitt ganske annerledes enn det han hadde forestilt seg før. Nå er hovedoppgaven å sørge for at firmaets kjeks kommer ut til de katastroferammede.

— Leger uten grenser distribuerer allerede kjeksen vår, og det vil komme mer de nærmeste dagene. Det står en rekke fly klare som bare venter på å få komme inn, sier Sunde.

**Les også:

Røde Kors: 220.000 syklonofre har fått nødhjelp**

Militærjuntaen i landet beslagla i går utstyr og kjeks fra et fly fra Dubai, og nektet de internasjonale hjelpearbeiderne tilgang. Kjeksen stammet ikke fra bergensfirmaet.

— Varene ble kjørt rett i hangarene og i varehuset til myndighetene. De sa de ville distribuere dette selv, forteller Sunde til BT på telefon fra Rangoon.

Over en uke etter at syklonen rammet er den gamle hovedstaden i landet fortsatt uten strøm og vann.

Han beskriver situasjonen som håpløs for de mange ofrene sør i landet, hvor syklonen rammet aller hardest.

— Infrastrukturen er ødelagt, og 90 prosent av dem som trenger hjelp blir ikke nådd. Den eneste måten å hjelpe disse ofrene på, er gjennom en storstilt amerikanskledet operasjon med helikoptre. Men regimet lar heller millioner dø, enn å slippe til den største fienden av alle, sier Sunde.

Han blir i Burma fremover for å fortsette å ta imot og distribuere Compacts kjeksprodukter.

HJERTESKJÆRENDE: - Det ser ut som om mannen med ljåen har felt alle trærne og toppene på husene. Det er et ganske hjerteskjærende syn, sier bergenseren Erik Sunde.
PÅ STEDET: Bergenseren Erik Sunde er i Rangoon.