27 år gamle Rahele Zamani er dømt for drapet på sin mann og skal henrettes i Evin-fengselet onsdag, opplyser Amiry-Moghaddam til NTB.

Zamani, som er mor til en gutt på 3 år og ei jente på 5, skal ha skrevet et brev publisert i den iranske avisen Etemad, der hun ber om at henrettelsen utsettes for barnas skyld. Småbarnsmoren sier hun handlet i affekt etter lengre tids mishandling.

Ytterligere én kvinne, Zahra Nezamian, skal henrettes onsdag, ifølge Amiry-Moghaddams kilder.

– Det er kun internasjonalt press som kan bidra til at de kan reddes, og derfor håper jeg at UD bruker alle midler de har til rådighet både i Norge og Iran til å øve press mot regimet, sier Amiry-Moghaddam til NTB tirsdag.

Han frykter også flere henrettelser samme dag siden dette er den siste onsdagen i måneden etter iransk kalender, og dette er henrettelsesdag i Evin-fengselet i Teheran. Siste onsdag i forrige måned skal 17 personer ha blitt henrettet.

– Ifølge iranske medier er 20 personer henrettet hittil i desember. Minst én person henrettes daglig, og dette har vært tilfellet de siste fire månedene, sier Amiry-Moghaddam, som oppfordrer Norge og EU til å jobbe for at menneskerettighetssituasjonen i Iran tas opp i FNs sikkerhetsråd.