Gatekampene mellom president Hosni Mubaraks motstandere og tilhengere fortsetter i kveld.

— Det helt texas her nede, sier BTs reporter på stedet.

Over 100 mennesker er ifølge TV-stasjonen Al Jazeera såret i de harde sammenstøtene.

Skyting

På ettermiddagen ble det ifølge flere internasjonale nyhetsbyråer hørt skudd fra Tahrir-plassen, der titusener av demonstranter i flere dager har protestert og krevd presidentens avgang. De første meldingene gikk ut på at det var soldater som skjøt i luften for å spre demonstrantene.

Men en militærtalsmann sier til statlig egyptisk TV at de ikke har avfyrt noen skudd.

Folkemassene strømmer fortsatt til frigjøringsplassen Tahrir i Kairo.

Her har Mubaraks motstandere demonstrert i over en uke. Men i formiddag strømmer plutselig alle tilhengerene ut i gatene.

— Det er dette landet har fryktet. Nå angriper de to frontene hverandre med våpen og steiner, sier Rune Chistophersen på telefon fra Kairo.

Se livebilder fra opptøyene på Al Jazeera.

- Komplett kaos

  • Dette er komplett galskap og kaos, folk løper rundt med kniver og våpen og folk blir trampet ned, sier Al Jazeeras reporter Jane Dutton på Tahrirplassen.

I dag har president Mubaraks støttespillere hatt massemønstring i sentrum. De mener han bør bli sittende ved makten. TV-bilder fra BBC viser at demonstranter kommer ridende inn i hopetall på hest og esler til sentrum.

— Tilhengerene som har kommet til byen er nå mange, vi snakker tusenvis, og de har braket sammen. Folk ligger og blør i gatene, sier Dutton.

Er de skuespillere?

Bts journalist Rune Christophersen har i dag sett folkemengder strømme mot byen med plakater. Det er usikkert hvor mange av Mubaraks tilhengere som faktisk er ekte.

— Vi ser nå tusenvis av demonstranter strømme mot byen i dette øyeblikk. Men de fleste her i byen sier at de er kjøpt og betalt, sier Christophersen kl 13.55.

BBCs reporter på stedet opplyser kl 14 at mange av dagens demonstrantene er fattige og soldater betalt av myndighetene, som har delt ut propagandaplakater og penger for å vise at Mubarak har støtte i befolkningen.

Sammen med BTs fotograf Roar Christiansen befinner han seg nå i en sidegate til Tahrirplassen der kampene pågår.

— Det er dette alle har vært redd for hele tiden. Situasjonen begynner å bli virkelig farlig, og mange frykter at dette skal utvikle seg til en form for borgerkrig, sier Christophersen.

Usikker på hvem de støtter

  • Mubarak er ikke like feig som presidenten i Tunisia. Han er sterk og viser seg som en leder som ikke gir seg for alt presset, sier kafeeier Amr El-Sawie til bt.no.

Politiet og glimrer foreløpig med sitt fravær. BBC melder at hæren ikke foretar seg noe foreløpig, men at kampene stadig blir mer voldelige.

Flere demonstranter er nå usikker på hvilke front de vil støtte.

— Jeg vet ikke hvem jeg holder med, jeg syns det er vanskelig å bestemme meg hva som er best for landet, sier demonstrant Mahmoud Ayoubi.

Saken oppdateres.