Den pågrepne mannen var tidligere nestleder ved Frelsesarmeens hovedkvarter i Lahore, men skal ha blitt sagt opp av Brekke etter økonomiske misligheter, opplyser pakistansk politi til Aftenposten.no.

Brekke ble ifølge politiet skutt og drept inne på sitt eget kontor i hovedkvarteret i bydelen Mazang i Lahore. En mann gikk inn på kontoret og skjøt ham to ganger i hodet, ifølge politiet.

Drapet skjedde mellom klokken 18 og 18.15 pakistansk tid torsdag.

UD i kontakt

Utenriksdepartementet (UD) kan bekrefte at Brekke er skutt og drept, men er ellers sparsomme med opplysninger i saken.

– Ambassaden har jobbet med saken i hele natt og vi kan bekrefte at han er skutt. Vi har en politisendemann i Dahor som følger saken opp mot lokalt politi. Det samme gjør den norske ambassaden, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter i UD til NTB.

– Foreløpig kan vi ikke si noe om motivet, sier Rikter, som legger til at det ikke virker som det ligger politikk eller andre reaksjoner på eksempelvis omstridte karikaturtegninger bak.

Bistår familien

Brekke har vært oberst i Frelsesarmeen siden 1980. Han var utdannet ved Frelsesarmeens offisersskole i London, og har tjenestegjort i Norge, Danmark og Sri Lanka.

Han har tidligere ledet arbeidet i Bangladesh og Nord-Skottland og var deretter nestkommanderende i Frelsesarmeens Øst-Europa-territorium før han i fjor høst ble beordret til tjeneste i Pakistan.

Brekke etterlater seg kone og to sønner. Kona var også stasjonert i Pakistan i regi av Frelsesarmeen.

– UD vil nå bistå familien med praktiske ting, som for eksempel hjemsending av Brekke, sier Anders Rikter i UD.

DREPT: Bo Brekke
FRELSESARMEEN