Ulykken skal ha skjedd rett etter et førerbytte, skriver Aftenposten..

En kilde i politiet sier til Aftonbladet.se at poliets teori er at sjåføren tok feil av den automatgirede bussens pedaler. Hun trykket ned gasspedalen i stedet for å bremse.

— Helt enkelt, fordi det er den eneste fornuftige forklaringen. Først gass, bussen girer, siden panikkbrems - som ikke var bremsen, men gasspedalen, sier politikilden.

Traff folkemengde på torg

Fem personer ble alvorlig skadet da bussen kjørte utfor en trapp og inn på torget foran bymuseet i Stockholm lørdag ettermiddag.

Flere vitner har fortalt politiet at bullen kjørte sakte frem, og det så ut som den skulle stoppe. Deretter økte turtallet på motoren kraftig, og bussen skjente ukontrollert ned trappen og rett inn i folkemengden.

Den kvinnelige sjåføren er sjokkskadet, men fysisk uskadet etter hendelsen. Hun skal ha forklart for politiet at hun bremset alt hun kunne, men at bussen likevel ikke stanset.

— Ingen tekniske feil

— Våre teknikere har undersøkt bussen på stedet. De fant ingen feil, men bussen har visse skader som gjør arbeidet vanskelig. Bussen er tauet inn for videre undersøkelser, sier Ove Hagdahl ved Södermalspolitiet til Aftonbladet.se.

Den relativt gamle bussen var inne til reparasjon for tre dager siden. Problemet da var at bremsene virket for godt; de ga for mye bremsekraft. En talsmann for busselskapet Keolis sier han ikke tror det har noe med lørdagens ulykke å gjøre.

Bussen, som er 15 år gammel, skulle etter planen tas ut av rutetrafikk neste år.