— Jeg er veldig tilfreds med utfallet av situasjonen, sier lege Lars Oma Erichsrud, som fulgte Trå hele veien under evakueringen fra Mount Everest.

— Situasjonen er stabil og bra. Jarle er veldig glad for å kunne slappe av, sier Lars Oma Erichsrud.

Vi møter Erichsrud ved hans hotell i sentrum av Kathmandu. Han kommer rett fra sykehuset hvor Jarle Trå endelig har fått tilfredsstillende medisinsk behandling.

  • Les også: - Fy faen, så godt det er å se dereErichsrud har fulgt Trå kontinuerlig siden han ble funnet i live. Under første etappe ned fra fjellet til basecamp ble Trå bundet fast til en Yak okse, deretter fulgte timer i en Jeep til grensen mot Nepal, hvor en ambulanse ventet. Klokken tre på ettermiddagen, lokal tid tirsdag, var de endelig fremme i Kathmandu.

— Han har forfryst fingre og føtter. Behandlingene for frostskadene har så langt vært positive, men det er for tidlig å si hva det endelige utfallet vil bli, sier Erichsrud.

Han forteller at Jarle Trå er utmattet men ved godt mot.

— Jarle trenger hvile og ro, og han trenger næring. Han har ikke spist, så han trenger tid til å samle seg, sier han. - Men han sier selv at han ønsker så fort han kan å komme med sin egen versjon og vise at han er i god behold.

Les mer i Bergens Tidende onsdag.

Torgeir Norling