En 45 år gammel nordmann er i Gambia arrestert og mistenkt for blant annet pedofili etter at gambisk politi i romjulen aksjonerte mot mannens leilighet i landet. Han er satt under etterforskning etter at han ble funnet med seks smågutter på soverommet.

Den yngste gutten skal ha vært bare tre år gammel.

Nyttårsaften møtte han i retten i Budung Majesty Court, melder Dagbladet.no.

— Det har vært et kort rettsmøte i formiddag der han er blitt videre fengslet, sier etterforskningsleder Suleyman Secka i politiet til Dagbladet.

Ifølge VG Nett erkjente nordmann straffskyld da han ble fremstilt, noe som betyr at han innrømmer overgrep.

Siktelsen omfatter både voldtekt av barn og oppbevaring av barnepornografisk materiale.

Nordmannen skal over helgen flyttes fra den midlertidige politiarresten i Banjul til det større sentralfengselet i hovedstaden, skriver avisen.

Den norske 45-åringen ble pågrepet søndag etter at oslopolitiet tipset Interpol om mannen. I tillegg til at mannen to ganger tidligere er dømt for overgrep mot barn i Norge, er han siktet av norsk politi for overgrep mot en gutt i Oslo-området.

I 2006 ble mannen dømt til fengsel i ett år og ti måneder for en rekke utuktige handlinger, deriblant omfattende seksuelle overgrep mot sin egen sønn.

Aftenposten.no har tidligere beskrevet hvordan han fikk beholde omsorgen for sin sønn, selv etter at han innrømmet overgrep mot sønnen overfor barnevernet.