Også stefaren Craig var med på den TV-sendte pressekonferansen fra St. Louis lørdag, dagen etter at Shawn ble funnet. Gutten sto ved siden av de to og smilte.

Bortført

Shawn Hornbeck ble bortført da han var 11 år i 2002, mens han var ute og syklet. Han bodde på landsbygda i Missouri, i Washington County, om lag 10 mil fra St. Louis.

Fredag fant politiet ham hjemme hos en 41 år gammel mann i St. Louis, sammen med en 13-åring som ble bortført tirsdag denne uka.

Det var 13-åringen Ben Ownby politiet egentlig lette etter, da guttene ble funnet i huset til Michael Devlin.

Shawns foreldre var skeptiske til nyheten om at sønnen var funnet.

– Det var også et sjokkartet øyeblikk. Men da jeg så ansiktet hans sa jeg – å Gud, det er sønnen min, fortalte Craig Akers.

Shawn sa ikke noe på pressekonferansen, men smilte og fant seg i at moren klemte ham.

Stiftelse

Da Shawn forsvant, lette foreldrene, venner og frivillige i ukevis.

I årene etterpå har Pam og Craig Akers viet sitt liv til å finne igjen forsvunne barn. Craig brukte all sin tid på stiftelsen som ble opprettet i Shawns navn. De brukte alle sparepengene og lånte penger for å drive arbeidet videre, men til slutt ble de nødt til å begynne i de vanlige jobbene sine igjen, forteller nyhetsbyrået AP.

Lørdag fortalte moren om de overveldende følelsene da de fikk se gutten sin igjen. – Dette gir håp også til andre foreldre som savner bare sine. Ikke gi opp håpet, selv om det går lang tid, sa Pam Akers med tårer i øynene.

Hvit varebil

Ben Ownby forsvant etter at han gikk av skolebussen tirsdag. En kamerat sa til politiet at han så en hvit varebil i området. Beskrivelsen stemte med bilen til 41-åringen Michael Devlin.

Devlin driver en pizzabutikk og jobber deltid i et begravelsesbyrå.

Han er tiltalt for ett tilfelle av bortføring og varetektsfengslet mot en kausjon på 1 million dollar, men det kan bli flere siktelser, sier politiet.

Naboene til Devlin forteller at Shawn Hornbeck har bodd sammen med Devlin som om han var sønnen hans, og at han har lekt med venner i nabolaget i flere år.

I området rundt St. Louis er gleden stor over at begge guttene er kommet til rette.