Hellas kunne selge noen av øyene sine for å skaffe penger til å betale ned på gjelden sin, mener flere tyske parlamentarikere.

— De som er insolvente må selge alt de har for å betale kreditorene. Hellas eier bygninger, bedrifter og ubebodde øyer som kunne selges for å betale gjeld, sier Josef Schlarmann til avisen Bild.

Schlarmann er medlem av regjeringspartiet CDU, og han får støtte fra Frank Schäffler, en finansekspert i det næringslivsvennlige FDP, som mener at Hellas også burde selge Akropolis.

Øyer som pant

En annen politiker, Marco Wanderwitz, mener Hellas kan gi Tyskland øyer som pant for hjelpen.

— Vi gir dere penger. Dere gir oss Korfu, skriver Bild i en kommentar.

Tyskere flest er svært frustrert og irritert over at tyske skattebetalere kanskje må komme Hellas til unnsetning etter mange år med uansvarlig økonomisk politikk. Tyskerne er selv så vidt i ferd med å komme seg ut av finanskrisen.

Lite imponert

Statsminister George Papandreou kommer fredag til Berlin for å drøfte situasjonen i Hellas med forbundskansler Angela Merkel etter at den greske regjeringen onsdag vedtok nye harde krisetiltak.

Viseutenriksminister Dimitris Droutsas er ikke imponert over forslaget om å selge noen av de 6000 greske øyene, hvorav bare 227 er bebodd.

— Jeg har også hørt forslagene. Slike forslag er ikke passende på det nåværende tidspunktet, sier han til den tyske TV-kanalen ARD TV.