Daily Telegraphs korrespondent Rob Crilly melder at seks libyere ble skutt av et amerikansk helikopter tirsdag formiddag, skriver Aftenposten.no. Episoden skal ha funnet sted etter at to amerikanske piloter skjøt seg ut av et jagerfly som styrtet øst i Libya etter en mekanisk svikt.

Episoden etterforskes

De sivile skal ha blitt skutt i forbindelse med evakueringen av den ene piloten, skriver avisen. Begge pilotene skal ha kommet fra hendelsen uten skader, og befinner seg nå på et ukjent sted under amerikansk kontroll.

Daily Telegraphs Rob Crilly er for øvrig samme mann som først meldte om flystyrten tirsdag formiddag.

Avisen har også vært i kontakt med en representant for de amerikanske styrkene i Libya.

Admiral Locklear benekter ikke at sivile ble skutt og skadet i episoden, men opplyser at det er satt i gang etterforskning og at han derfor ikke kan kommentere saken.

Vil skape problemer

Dersom opplysningen stemmer, er dette første gang sivile er drept av de alliertes angrep siden aksjonene startet lørdag.

Selve grunnlaget for resolusjonen i FNs sikkerhetsråd har vært å beskytte sivile liv i Libya, og de angivelige drapene kan derfor skape problemer for koalisjonens videre operasjoner.

10 av de 15 medlemslandene i FNs sikkerhetsråd stemte for resolusjonen. De øvrige fem landene, vetomaktene Kina og Russland, samt Brasil, India og Tyskland, avsto fra å stemme.

Angrep fly

Tirsdag ettermiddag melder Al Jazeera at fly fra den allierte styrken har angrepet et militærfly tilhørende Gadafis styrker.

Flyet var på vei til byen Benghazi, der opprørerne står sterkt, skriver Daily Telegraph.

Det er første gang det blir meldt om angrep luft-til-luft i Libya.