— Terrorangrepene i Moskva og Kizljar er forbindelser i den samme linjen, sier Dagestans president Magomedsalam Magomedov onsdag. Det melder RiaNovosti.

12 mennesker ble drept i to selvmordsangrep i Kizlyar på grensen mellom Dagestan og Tsjetsjenia i Nord-Kaukasus onsdag morgen.

To dager tidligere ble 39 mennesker drept da to selvmordsbombere sprengte seg selv i luften på metroen i Russlands hovedstad Moskva.

— Disse menneskene ønsker ikke fred. De ønsker krig, sa Magomedov da han kom til åstedet for angrepene i Kizljar onsdag.

Putin: - En og samme gruppe

Russlands tidligere president, nå statsminister, Vladimir Putin sier at han tror samme terrorgruppe kan stå bak begge angrepene.

— Jeg utelukker ikke at det er en og samme gruppe som står bak begge terrorangrepene, sa Putin i et regjeringsmøte onsdag melder AP.

Putin har nå beordret at de pårørende til ofrene for angrepene i Dagestan onsdag skal få samme økonomiske bistand som de pårørende til ofrene for Moskva-bombene.

Han har også gitt innenriksminister Rashid Nurgaliyev ordre om å styrke politienhetene i Nord-Kaukasus, noe Nurgaliyev onsdag lovet å gjøre.

President Dmitrij Medvedev sier onsdag at han ikke vil la terrorister destabilisere Russland.

— Terroristenes mål er å destabilisere situasjonen i landet, ødelegge sivilsamfunnet og spre frykt og panikk blant innbyggerne. Dette vil vi ikke tillate. Når det gjelder de kriminelle, vil alle bli funnet og eliminert, sa han i en kommentar etter bombeangrepene i Dagestan onsdag.

- Tsjetsjenere bak Moskva-bombene

Ifølge FSB og andre offisielle kilder ble begge bombene utløst av kvinner som hadde sprenglegemer festet til kroppen. FSB-sjef Alexander Bortnikovs anklager ble luftet i et tv-overført møte med Russlands president Dimitrij Medvedev i dag.

— Vi har funnet levninger av kvinnelige selvmordsbombere. Ifølge våre foreløpige undersøkelser har disse bombene tilknytning til nord-Kaukasus, sa FSB-sjefen mandag.

Etterforskerne mener dessuten at mye tydet på at selvmordsbomberne i Moskva var kommet fra Kaukasus samme morgen.

Putin og Dagestans president mener begge at det kan være samme gruppe som står bak begge terrorangrepene.

- Lovet krig i Russland

Ett av navnene som trekkes frem av russiske myndigheter er tsjetsjeneren Doku Khamatovich Umarov, også kjent under sitt alias Dokka Abu Usman.

Umarov er den selvproklamerte emiren av "det kaukasiske emirat", og en sentral person i islamistisk motstand mot Russland. Han har tidligere påtatt seg ansvaret for en rekke terroraksjoner.

Umarov skal motta pengestøtte fra Al-Qaida, og har angivelig nære bånd til terrornettverket, som åpnet gratulasjonsprotokoll for de to kvinnelige selvmordsbomberne på Moskva-metroen etter angrepet.

Senest i februar truet Umarov med nye aksjoner i en video som ble offentliggjort på Internett:

— Russerne forstår ikke at krigen kommer til deres gater, til deres hjem, til deres byer. De tror krigen bare foregår på tv-skjermene - at den er er langt unna i Kaukasus og ikke angår dem.