Det er anonyme kilder i Bush-administrasjonen som overfor Washington Post hevder at Saddam Hussein og en eller begge sønnene oppholdt seg i komplekset sør for Bagdad som ble truffet av bomber og krysserraketter.

Ifølge opplysninger fra Washington beordret Bush angrepet etter at CIA-sjef George Tenet hadde gitt ham opplysninger om at de visste hvor Hussein oppholdt seg.

De samme kildene kan imidlertid ikke si om den irakiske presidenten ble drept eller skadd, eller om han klarte å flykte under angrepet.

— Det er overveiende sannsynlig at han var der da bygningen ble sprengt i lufta, sier en tjenestemann i Bush-administrasjonen som ifølge Washington Post har tilgang til sensitiv etterretningsinformasjon.

En annen kilde i Bush-administrasjonen sier at det er «bevis for at Hussein i hvert fall ble skadd», på grunn av indikasjoner på at helsepersonell ble tilkalt etter angrepet.

Irakisk fjernsyn har vist bilder av Saddam Hussein etter angrepet. Men fra offisielt hold i USA blir det reist tvil om det faktisk er den irakiske presidenten verden har sett tale til sitt folk og fordømme angrepet på Irak.

— Det er debatt om det, sa forsvarsminister Donald Rumsfeld på en pressekonferanse torsdag kveld.

Men tekniske eksperter som lenge har studert Saddam Hussein og hans dobbeltgjengere, har ifølge Washington Post slått fast at det er den virkelige Hussein som har vist seg.

(NTB)

I LIVE: Saddam Hussein.