Fra sine ulike gjemmesteder sendte Iraks styrtede president en rekke brev som var fulle av instruksjoner for hvordan opprøret burde gjennomføres, ifølge nyhetsmagasinet Time som har opplysningene fra både tidligere og nåværende etterretningsfolk.

Ifølge magasinet inneholdt brevene råd om hvordan medlemmene skulle holde kontakt, hvordan geriljaen skulle etablere nye kontakter, samt om hvordan geriljaen skulle kunne operere i hemmelighet.

– Personene som var med i de aktuelle kampene, trengte selvfølgelig ikke slike råd, og avgjørelsene om hvem som skulle angripes, når og hvor ble tatt av opprørscellene, som mottok penger, våpen og logistisk støtte fra Saddams tidligere medarbeidere, skriver magasinet.

Saddam skal imidlertid ha tatt en viktig strategisk avgjørelse høsten 2003. Da ga han ifølge Time ordre om at fokuset skulle skiftes fra koalisjonsstyrkene til irakiske medløpere, det vil si irakisk politi.

Saddam Hussein skal stilles for retten i oktober og vil da bli tiltalt for en massakre i en sjiamuslimsk landsby i 1982. Massakren skal ha vært en hevn for at noen i landsbyen forsøkte å drepe ham.