Amerikanske myndigheter vet ikke hvor Saddam Hussein og hans sønner befinner seg akkurat nå. I hele natt har internasjonal media spekulert over hvorvidt den irakiske presidentens kan være drept i de massive angrepene av Bagdad.

— Vi har ikke sett noen tegn til Saddam Hussein. Han kommuniserer ikke med sine tropper nå, rapporterte John Vause for tv-kanalen CNN i natt.

Det hvite hus tror Iraks kommando- og kontrollsystem ble slått ut, noe som forklarer at radiofrekvensene lenge har vært tause. Pentagon er mer forsiktig og mener det kan være taktiske grunner til at disse frekvensene er tause. Det er mulig at Saddams elitestyrker venter til styrker fra USA og Storbritannia kommer nærmere Bagdad og så slår til.

Eldste sønn drept?

Ved lynangrepet torsdag morgen håpet president George W. Bush å få satt Saddam ut av spill på et tidlig tidspunkt. Angrepet skjedde én time før 48-timersfristen var løpt ut.

Talsmenn for Bush-administrasjonen sier til The Washington Times at etterretningsmeldinger tyder på at Saddams eldste sønn Uday ble drept under det første flyangrepet. Ifølge NTB er meldingen ikke offisielt bekreftet.

Talsmenn for de britiske styrkene sier til Sky news at de tror medisinsk personell hastet mot stedet som ble bombet natt til torsdag. Talsmannen mener det peker mot at Saddam eller noen høyt i den irakiske ledelsen kan ha blitt såret.

Den innledende bombingen var rettet mot kommando- og kontrollanlegg i Bagdad og områder der Republikanergarden har tilholdssted. Men Pentagon har ingen oversikt over hvor store ødeleggelsene var.

— Regimet begynner å miste grepet om landet sitt, sa Donald Rumsfelt fredag.

Like etter de første angrepene dukket Saddam opp på irakisk tv. Eksperter tror at den tv-overførte talen var opptak. Også bildene av presidenten i møte med sin politiske og militære ledelse kan være tatt opp før de massive angrepene startet.

Fredspalass i ruiner

Også fredag kveld og natt til lørdag ble flere av presidentens palasser sønderknust i angrepene. Et tidligere kongelig palass og et gjestepalass i Bagdad er lagt i ruiner. Det sier landets informasjonsminister Mohammad Saeed Al-Sahhaf, ifølge TV-kanalen al-Jazeera.

— Denne kriminelle (mannen) ga ordre om å ødelegge palasset Az-Zuhur, en tidligere kongelig residens som nå er museum og et gjestepalass, som kalles fredspalasset, sier Al-Sahhaf, og viste til USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Han ville ikke si om disse to bygningene var innenfor Iraks president Saddam Husseins bygningskompleks, som ble truffet under den andre natten med angrep mot Irak.

PÅ TV: Saddam Hussein dukket opp på irakisk tv i går. Irak hevder at opptakene er gjort under et militært møte fredag etter angrepene mot Bagdad.