Sjefdommer i saken mot Hussein, Raouf Abdel Rahman, leste onsdag opp en erklæring fra et ekspertpanel som slår fast at ekspresidenten skrev under på ordren om henrettelsen av de 148 kurderne i 1982.

– Ekspertene har bekreftet at disse dokumentene og Saddam Husseins signaturer er autentiske, leste dommeren.

Bare tre timer senere utsatte han rettsforhandlingene nok en gang, denne gang til 24. april. Dommeren vil gi ekspertene lengre tid på å vurdere bevisene.

Dødsstraff

Den tidligere irakiske diktatoren er sammen med sju tidligere medarbeidere tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten, og han risikerer dødsstraff dersom han blir funnet skyldig.

Både Saddam Hussein og hans halvbror og medtiltalte Barzan Ibrahim Hassan al-Tikriti har i løpet av rettssaken gått til verbalt angrep på både dommeren og aktoratet. Rettsforhandlingene har den siste tiden gått roligere for seg, men også onsdag kom Tikriti med anklager mot aktoratet.

– De er uskyldige. Dessverre er aktor helt klart forutinntatt og bruker alle midler for å gjøre de tiltalte skyldige, sa Tikriti onsdag mens hans pekte på sine medtiltalte.

Massakre

Hussein står tiltalt for å ha beordret massakren i landsbyen Dujail i det nordlige Irak i 1982. Her skal 148 sjiamuslimske gutter og menn ha blitt drept på direkte ordre fra Bagdad etter et drapsforsøk på Hussein.

Ekspresidenten har innrømmet å ha beordret rettssakene mot landsbyboerne, men vil ikke innrømme å ha hatt noe med henrettelsene å gjøre. Han har gjentatte ganger gitt uttrykk for at innbyggerne i Dujail fortjente å bli straffeforfulgt for drapsforsøket. Han har nektet å gi en skriftprøve til retten.

Hussein og hans sju medtiltalte var alle til stede i rettssalen da forhandlingene ble gjenopptatt i Bagdad onsdag formiddag.