— Der så jeg minst 20-25 soldater, og to eller tre av dem bar lik over skuldrene, sier han til Aftenposten.no.

21-åringen er nærmeste nabo til boligkomplekset hvor Osama bin Laden skjulte seg i den lille byen Abbottabad 10 mil nord for Pakistans hovedstad Islamabad.

Aftenposten.no møter ham i gaten foran huset til den ettersøkte Al-Qaida-lederen. Khan forteller at han gikk inn på eiendommen til bin Laden rett etter at amerikanske spesialstyrker hadde stormet stedet, men før pakistanske sikkerhetsstyrkene var på plass utenfor boligen natt til mandag.

Asim Khan studerer statsvitenskap, og satt foran PC-en og studerte da han ble øyenvitne til at amerikanske spesialstyrker gikk til angrep mot Osama bin Laden.

— Det var natt og jeg satt og surfet på Internett da lyset plutselig gikk. Jeg gikk opp på taket og så at hele byen var mørklagt. Det var da jeg så to helikoptre i luften over meg. Ett av dem hang lavt over hustakene våre, mens det andre ennå var et stykke unna, sier Asim Khan til Aftenposten.no.

- Soldater bar lik

Khan forteller at han hørte tre eksplosjoner etterfølge hverandre. Etter ytterligere noen flere eksplosjoner var oppdraget over. Han anslår at hele operasjonen varte i 35-40 minutter.

— Jeg klarte ikke å la være, men løp over til nabohuset hvor det hele skjedde. Der så jeg minst 20-25 soldater, og to eller tre av dem bar lik over skuldrene. En laserpistol ble rettet mot maven min, og da trakk jeg ut av huset, sier 21-åringen.

— Det var ikke noe pakistansk politi eller militære som hindret oss i å komme inn i bygningen. Porten sto åpen og jeg var sammen med flere naboer da jeg gikk inn i huset, sier Khan.

Asim Khan forteller at han også så et helikopter som sto i brann, mens soldatene forsvant samlet i et ventende helikopter utenfor bygningen. Aftenposten.no har snakket med flere andre naboer som kan bekrefte at det var flere som gikk inn i boligkomplekset kort tid etter angrepet for å se hva som foregikk.

— Vi var mange fra nabolaget samlet utenfor boligkomplekset kort tid etter angrepet. Noen gikk også inn i bygningen, sier Abdul Satar (24) til Aftenposten.no.

— Etter en stund kom pakistanske politistyrker og sperret av området, sier Satar.

Har møtt beboerne

Asim Khan forteller at han har møtt noen av beboerne i bin Ladens hus flere ganger. Det skal ha vært to brødre som eide boligen, og ifølge Khan het den ene av dem Tariq. Det skal ha vært to kvinner og fem barn som også bodde i huset.

— Tariq fortalte meg at han jobbet for et medisinsk firma. Jeg kan ikke tro at han og broren var en terrorister. De var veldig hyggelige og fine mennesker, sier Khan.Men selv er ikke Khan overbevist om at det var amerikanske soldater som sto bak operasjonen, eller om det var Osama bin Ladens døde kropp han hadde sett soldatene bære ut av bygning.

— Det er fem militære anlegg i byen min, og Pakistans største krigsskole befinner seg i Abbottabad. Hvordan i all verden skulle verdens mest ettersøkte terrorist ha klart å holde seg i skjul i en by med en så sterk militær tilstedeværelse? spør han retorisk.

Politiinspektør Qamar Hayat opplyser til Aftenposten.no at det er pakistansk politi som nå har ansvaret for åstedet, og at sikkerheten rundt huset nå ivaretas av rundt 100 politifolk. Det har ikke vært lov for Aftenposten.no eller andre medier å ta seg inn i huset i dag.

BOLIGEN: Mange samlet seg utenfor boligen til Osama bin Laden tirsdag.
ARSHAD MAHMOOD VIRK
INSPEKTØREN: Politiinspektør Qamar Hayat opplyser til Aftenposten.no at det er pakistansk politi som nå har ansvaret for åstedet.
ARSHAD MAHMOOD VIRK