Opplysningene kan bety et gjennombrudd i etterforskningene av jentenes forsvinning, mener britisk politi.

300 politifolk deltar i letingen etter Holly Wells og Jessica Chapman som forsvant forrige søndag i småbyen Soham nord for Cambridge. Politiet tror de kan ha blitt bortført.

En drosjesjåfør sier han så en bilfører i en mørk bil sør for Soham kvelden jentene ble borte. Mannen «kastet» armene rundt i bilen og gjorde brå sidebevegelser, sa øyenvitnet. — Da han (drosjesjåføren) kjørte nærmere bilen, så han noe han tror var et barn i passasjersetet foran og et annet i baksetet, sa etterforskningsleder Andy Hebb under en pressekonferanse mandag.

— Jeg håper det er et gjennombrudd, sa Hebb.

- Vil ha dem hjem

De savnede jentenes foreldre kom med en bønn til den eventuelle kidnapperen i britisk TV mandag kveld. - Vi ønsker bare at Holly og Jessica kommer hjem til våre familier og lokalsamfunn. De må være livredde. Dersom du har dem, vær så snill å la dem komme hjem, sa Kevin Wells, faren til Holly. - Det er ikke dine barn. Gi dem tilbake, sa Jessicas mor, Sharon Chapman.

Kevin Wells sa at de visste allerede samme kveld at jentene var kidnappet. - Vi sa til politibetjentene som kom hjem til oss at dette var en bortføring. Vi visste det, sa Wells, som kjempet med tårene under intervjuet med TV-kanalen ITV.

Nicola Wells forteller om det forferdelige øyeblikket da hun innså at jentene var forsvunnet.

— Vi trodde de hadde gått opp i annen etasje for å leke. Jeg ropte på dem flere ganger før jeg gikk for å se etter dem. De var ikke der. Det var helt fryktelig, sier hun.

Avhører pedofile

Politiet begynte mandag med avhør av 266 tidligere dømte og kjente pedofile, i erkjennelsen av at jentene neppe har reist av gårde på egen hånd og av fri vilje. Politiet gikk først ut fra at jentene hadde stukket av. Politiet tror jentene fremdeles er i live, og tror de kan ha blitt bortført av noen de kjente fra før eller nettopp var blitt kjent med, muligens via internett.

Søndag kveld begynte politiet å stanse bilister i håp om å finne spor. Tidligere er det gjennomført en rekonstruksjon av Jessica og Hollys siste kjente bevegelser. Hensikten var å friske opp hukommelsen til eventuelle vitner. Det er også offentliggjort bilder fra et overvåkingskamera av jentene like før de forsvant. Politiet har mottatt rundt 7.500 telefontips i saken.

(NTB)