Men situasjonen er fortsatt høyst uavklart, og et fransk fly ble mandag sendt til Georgia for å evakuere franskmenn og andre EU-borgere fra Tbilisi.

Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner var mandag på vei til Moskva med våpenhvileerklæringen som han sa Georgias president, Mikhail Saakasjvili hadde underskrevet. Russerne avviste meldingen med at georgiske styrker fortsatt er i kamp, men sa at den russiske militæroperasjonen var på hell.

– En betydelig del av operasjonen som skal tvinge myndighetene i Georgia til å skape fred i Sør-Ossetia, er avsluttet, uttalte Dmitrij Medvedev i en kunngjøring ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

To tunger

Russlands president sa videre at de russiske styrkene har full kontroll over utbryterprovinsen Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali. Men selv om Medvedev sier operasjonen nærmer seg slutten, har Russland sendt flere soldater til den andre utbryterregionen, Abkhasia.

Krigen startet fredag da Georgia forsøkte å ta kontroll over Sør-Ossetia militært og Russland svarte med å gi omfattende militær støtte sine allierte i utbryterprovinsen.

Men russiske styrker har ingen planer om å gå inn i selve Georgia, ifølge general og viseforsvarssjef Anatolij Nogovitsyn.

– Vi krysser ikke det som i praksis er grensen, det er vårt prinsipp. Russiske fredsbevarende styrker har ikke fått ordre om å invadere georgiske landområder, sier han.

Jobber for våpenhvile

Samtidig pågår det en intens og hektisk diplomatisk aktivitet for å få i stand en våpenhvile i konflikten om Sør-Ossetia. Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner, som representerer EU, har sammen med Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas leder Alexander Stubb diskutert situasjonen med president Mikhail Saakasjvili i Tbilisi.

De to la fram forslag om hvordan en våpenhvile kan komme på plass, samt forslag om tilbaketrekning av soldatene i områdene. Ifølge BBC og CNN skrev Saakasjvili under avtalen.

Saakasjvili sa selv at han har skrevet under på et løfte om å inngå våpenhvile i de to ministrenes nærvær.

Stubb og Kouchner reiser til Moskva tirsdag sammen med Frankrikes president Nicolas Sarkozy, men Stubb sier det fortsatt er for tidlig å snakke om at kampene vil ta slutt.

Sarkozy skulle tirsdag reise videre til Georgia.

– Vil bytte ut regimet

Georgias provestlige president anklager russerne for å ville fjerne ham fra makten i landet og ta kontroll over de viktige energirutene i Kaukasus. Også USA, en av Georgias viktigste allierte, har anklaget Russland for å ville bytte ut Saakasjvili.

Georgia gikk fredag til en omfattende militæroffensiv for å gjenvinne kontroll over den lille utbryterprovinsen Sør-Ossetia, som i praksis har styrt seg selv siden midten av 1990-tallet.

Men Russland, som støtter separatistregjeringen i Sør-Ossetia, gikk inn i krigen med full tyngde og har bombet også en rekke mål i Georgia utenfor Sør-Ossetia.

Rundt 40.000 georgiere, ossetere og russere skal være drevet på flukt fra de krigsrammede områdene, og opptil 2.000 mennesker kan være drept i krigen.

Russland oppga mandag at landet har mistet 18 soldater i kampene. Samtidig sier Saakasjvili at 90 prosent av georgierne som er drept, er sivile.