— Ifølge våre beregninger er minst 100 mennesker drept i urolighetene, sa Omurbek Tekebajev i opposisjonspartiet Ata Meken onsdag kveld på Kirgisistans nasjonale kringkasting.

Helsepersonell hadde tidligere sagt at minst 19 var drept og 200 såret, mens nyhetsbyrået Reuters meldte at «flere titalls» demonstranter ble drept da soldater skjøt med automatvåpen mot demonstranter utenfor regjeringens hovedkvarter.

— Gå av

Opposisjonen krever at regjeringen, med president Kurmanbek Bakijev i spissen, går av på grunn av brudd på menneskerettighetene, autoritært styresett og økonomisk vanstyre.

— Opposisjonsledere har hatt kontakt med statsminister Danijar Usenov, og bedt regimet oppgi makten, sier Tekebajev.

Opposisjonsleder Temir Sarijev sier han skal ha samtaler med president Kurmanbek Bakijev etter den voldsomme uroen. En annen opposisjonsfigur og menneskerettighetsaktivist, Toktoaim Umetalijeza, er imidlertid skeptisk til å snakke med regjeringen.

— Hva slags samtaler skal vi ha når de dreper folket vårt? spør han.

Minister drept

Ifølge flere kilder ble den kirgisiske innenriksministeren Moldomus Kongantijev drept etter å ha blitt angrepet i byen Talas nordvest i landet onsdag, men landet innenriksdepartement avviser dette.

USA, som har en flybase i landet, har uttrykt sin bekymring for utviklingen i det sentralasiatiske landet. Det har også Russland, som har bedt partene om å roe gemyttene.

HARDE KAMPER: Mange er såret under de harde kampene i Bisjkek.
Azamat Imanaliyev
Azamat Imanaliyev
Azamat Imanaliyev