Hun hadde ved 16-tiden norsk tid torsdag kjørt gjennom byen i bil, og da virket det rolig.

– Trolig var ikke meldingen om drapet nådd ut ennå, sier Wiig som ikke har til hensikt å ta en ny biltur i løpet av kvelden. Islamabad ligger fire timer foran norsk tid og ambassadøren tror ikke det blir uroligheter i løpet av kvelden.

– Derimot vil det ikke forbause meg om det blir uroligheter i morgen. Vi har nå fått inn meldinger om uro både i Rawalpindi og Peshawar, sier Wiig. Islamabad og Rawalpindi kalles ofte tvillingbyene og avstanden mellom dem er bare 20 minutter med bil, sier Wiig.

Den norske ambassadøren viser til de offisielle uttalelsene fra regjeringen og sier at hun ikke våger å spå noe om utviklingen i Pakistan.

– Det er mange viktige partier som skal delta i valget, men Benazir Bhutto var den personen som er best kjent både i og utenfor Pakistan. Nå har nettopp landets president, Pervez Musharraf, oppfordret folk til å bevare ro og orden, så får vi se hva som skjer, sier Wiig.

Hun utelukker ikke at valget kan bli utsatt, men mener det ikke har noen hensikt å spå om alternativer før myndighetene har noe mer konkret å gå ut med.