Britiske aviser er fulle av stoff om tv-stjernen som ligger kritisk skadd på et sykehus i Leeds etter å ha krasjet i rundt 400 km/t onsdag. Det var under et tv-opptak til den populære BBC-serien Top Gear, som også blir sendt på NRK, at alt gikk fryktelig galt.

— Drittsjåfør

Medprogramleder Jeremy Clarkson forteller i dag The Sun hva han opplevde da han besøkte kollegaen på sykehuset.

— Jeg var snill mot ham, for en gangs skyld, sier Clarkson, som er kjent for sine bitende ironiske kommentarer.

— Men jeg fikk ingen reaksjoner. Han tenkte sikkert "Det høres ut som Clarkson, men det kan det ikke være - han sier jo gode ting". Han lå fredelig med et svart øye, men reagerte ikke. Så jeg bestemte meg for å prøve noe annet.

— Jeg sa: "Grunnen til at du er her, er at du er en drittsjåfør". Da smilte han til meg. Det var et utrolig og rørende øyeblikk.

Alvorlig hjerneskade

Legene ved sykehuset opplyste i går kveld at Hammond har fått en alvorlig hjerneskade. Han skal være bevisst, og legene sa at de har godt håp om at han kan komme på beina igjen.

"Vi ber alle for deg, Hamster" skriver Daily Mirror over hele førstesiden, og refererer med det til Hammonds kallenavn i bilshowet. Daily Star slår rett og slett fast at Hammond er en "Topp fyr".

BBC har innledet en undersøkelse av hva som skjedde da Hammond krasjet med en Vampire dragbil under et forsøk på å sette ny fartsrekord onsdag. I tillegg vil politiet etterforske ulykken.