– Når en sjefredaktør erkjenner at han har foretatt en feilvurdering og ikke sier han ville gjort det samme om igjen hvis han visste hva han nå vet, bør han si opp sin stilling, sier Ellemann-Jensen til Jyllands-Posten onsdag.

Han viser til at sjefredaktør Carl Juste i forrige uke sa at han ikke ville ha trykket de tolv karikaturtegningene av profeten Muhammed dersom han hadde visst at de ville føre til boikott og trusler mot danske liv.

– Når man erkjenner å ha begått en så fatal feil, som foreløpig har kostet seks menneskeliv, er man ikke sin oppgave voksen. Avisens styre kan ikke sparke ham på grunn av den opphissede situasjonen, men der gnisten er startet, må man også slukke den. Det har ikke avisen bidratt ordentlig til, sier han videre.

I slutten av oktober, en måned etter at tegningene var trykt, kalte Ellemann-Jensen offentliggjøringen av tegningene en «pubertetsaktig demonstrasjon». Den kritikken står han ved:

– Det ergrer meg at man ikke kommer med den uforbeholdne unnskyldning som kun kan komme fra ett sted, nemlig fra avisen, sier han og avviser at det er regjeringens ansvar å unnskylde seg.