Sammenstøtene mellom politistyrker og steinkastende demonstranter fortsetter i Aten, etter at nasjonalforsamlingen i Hellas tidligere onsdag vetdtok en fireårig sparepakkesom er avgjørende for at landet skal motta ytterligere krisehjelp, skriver Aftenposten.

— Metrostasjonen har blitt et gasskammer og uskyldige demonstranter ble fanget. Det bryter ut branner i bygninger og ambulansene når ikke frem til de skadede, opplyser politiker Yannis Mikhelakis til nyhetsbyrået Reuters onsdag kveld

Satte fyr på postkontoret

I timene etter det omstridte vedtaket har volden i Atens gater eskalert. Onsdag ettermiddag brukte politiet tåregass og kjempet mot maskerte demonstranter som gikk til angrep på bygningen som huser finansdepartementet i Aten, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Illsinte demonstranter satte fyr på første etasje av bygget, opplyser politiet.

På grunn av de harde sammenstøtene mellom demonstranter og politistyrker hadde brannmannskaper vanskeligheter med å nå frem til stedet for å slukke brannen, som ifølge NTB startet i et postkontor som ligger i samme bygg som finansdepartementet.

— Vi gjør det vi kan, sier en talsmann for brannvesenet.

- Alle er sinte

— Alle som er i gatene nå, er virkelig sinte, og noen er redde. Vi vet ikke hva som kommer til å skje, sier 35 år gamle John Papadopis til nyhetsbyrået AFP.

Hellas står overfor sin største økonomiske krise siden 1970-tallet, og mer enn 4 av 10 ungdommer står uten jobb. Mange grekere er nå bitre på greske politikere, EU og bankene.

— Politifolk, griser, mordere, lød det fra massene av folk som hadde samlet seg i gatene i Aten onsdag, og som ble møtt av politimenn som brukte tåregass for å holde tilbake hordene som fylte den røyklagte plassen utenfor det greske parlamentet.

- 40 politifolk skadet

Leger som støtter demonstrantene opplyser at de onsdag har gitt minst 25 personer behandling for mindre skader, og gitt 192 personer behandling for pusteproblemer, skriver nyhetsbyrået Reuters.

De skal ha befunnet seg i området ved T-banestasjonen ved Syntagmaplassen.

Minst 40 politifolk er skadet, ifølge politiets fagforening.

Viktig avstemning

Onsdagens avstemning er den første av to avstemninger om omstridte sparetiltak, som er ment å sikre landet nye lån og slik unngå en nasjonal konkurs.

Sparepakken har en ramme på totalt 222 milliarder. Blant tiltakene er offentlige nedskjæringer, skatteøkninger og salg av offentlig eiendom fram til utgangen av 2015.

Tirsdag satte greske fagorganisasjoner i gang en 48 timer lang streik i protest mot sparepakken. Titusener av demonstranter samlet seg i hovedstaden for å demonstrere mot regjeringens sparetiltak.

Demonstrasjonene i den greske hovedstaden har pågått siden tirsdag, og har flere ganger ført til voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter.