Waseem Mughal og Younis Tsouli, begge britiske statsborgere og 22 år gamle, ble fredag varetektsfengslet siktet for planlegging av drap og flere andre lovbrudd. De anklages for sammen med andre å ha planlagt en eksplosjon «som ville satt liv i fare eller ført til alvorlig skade på eiendom i Storbritannia», opplyste politiet, uten å utdype.

Blir de kjent skyldige, kan Mughal få 10 års fengsel, mens Tsouli kan få åtte.

En tredje mann, Tariq Al-Daour, ble også varetektsfengslet. Han er blant annet siktet for oppbevaring av penger og pengeinnsamling for å finansiere terrorisme. Alle tre ble pågrepet 21. oktober.

Politiet sier det ikke er noe som tyder på at tre mennene har forbindelse til terrorangrepet i London 7. juli i år. Tsouli og Mughal skal ha vært i besittelse av filmer og annen informasjon om hvordan man lager bomber.

Mughal hadde noe ytterliggående islamistisk informasjonsmateriell, i tillegg til en lapp hvor det sto skrevet «sykehus = angrep», noe som får politiet til å mistenke at han kan ha planlagt et angrep mot et britisk sykehus.

Tidligere denne uken sa sjefen for London-politiet Ian Blair at etterforskere har avverget terrorangrep i løpet av de siste par ukene. Han advarte om at Storbritannia risikerer en gjentakelse av tragedien 7. juli i år, da 52 mennesker ble drept i et angrep mot T-banen og en buss i den britiske hovedstade