Avisa har gått igjennom delstatsarkivene i Alaska, og funnene den har gjort setter den nå velkledde Palin i et dårlig lys:

*I mer enn 100 tilfeller, eller hver fjerde nyansettelse, utpekte Sarah Palin økonomiske bidragsytere eller slektninger av disse til politiske og administrative stillinger i delstatsadministrasjonen.

*16 statlige kontorer ble fylt av folk som hadde bidratt med mellom 2.000 og 5.600 dollar til Palins valgkamp.

*Flere av de største bidragsyterne fikk delstatssubsidierte lån på opptil 3,6 millioner dollar, eller over 25 millioner kroner, som takk for støtten.

Manglet kvalifikasjoner

Det er ikke uvanlig at nye guvernører setter sine folk inn i viktige stillinger i administrasjonen. Det som skiller Palin fra hennes forgjengere, er at hun i mange tilfeller så helt bort fra om personene var kvalifiserte eller ei, skriver LA Times fredag.

Ifølge Alaska-historiker Steve Haycox plasserte Palin i mange tilfeller ukvalifiserte og dårlig forberedte støttespillere i høye stiller. Han mener at dette er en form for nepotisme som tidligere guvernører avsto fra.

Talsmenn for Palins administrasjon avviser påstandene og sier at valgkampbidrag ikke spilte noen rolle når nye folk skulle ansettes.

Trøbbel

Palin er fra før i vanskeligheter fordi hun beskyldes for å ha forsøkt å presse politisjefen i Alaska til å sparke hennes tidligere svoger fra jobben som politibetjent.

Palin skulle etter planen fredag vitne i saken, som et ledd i granskingen som delstatsforsamlingen i Alaska har iverksatt.

Palin har heller ikke greid å roe gemyttene etter avsløringene om at Det republikanske partiet har finansiert dyre klesinnkjøp og skyhøye frisørregninger.

Fredag slo Palin tilbake mot anklagene og avviste bestemt opplysningene om at partiet har brukt 1 million kroner av valgkampbudsjettet på klær til henne og familien.

Men en privat organisasjon har nå klaget til de føderale valgmyndighetene om at penger som er samlet inn til den republikanske valgkampen, er blitt brukt «på upassende vis».

BRIAN SNYDER