• Et israelsk marinefartøy kjørte rett inn i siden på skipet i internasjonalt farvann, hevder aktivistene.

Fem ganger siden i sommer har Palestina-aktivister brutt den israelske blokaden av Gaza fra sjøsiden og gått i land — til vill jubel fra befolkningen. På sjette forsøk i går, ble de kontant stanset.

— Et israelsk marinefartøy kjørte rett inn i siden på skipet i internasjonalt farvann, hevder aktivistene. Israelske myndigheter hevder derimot at det var en kollisjon.

Den 20 meter lange «Dignity» kom fra Kypros lastet med 3,5 tonn medisinsk utstyr og 15 passasjerer - Palestina-aktivister, leger, journalister fra CNN og Al-Jazeera - og den amerikanske kongressrepresentanten Cynthia McKinney fra De grønne.

Israelske myndigheter bekrefter overfor BBC at det var «kontakt» mellom et marinefartøy og aktivist-skipet. Men talsmann Yigal Palmor i utenriksdepartementet avviser at det ble skutt mot båten. Aktivistene svarte ikke da de ble anropt på radioen, sier han.

— Etter at båten unnlot å svare på anrop, svingte den skarpt, og de to fartøyene kolliderte, sier han ifølge BBC.

— Det som skjedde, ble filmet. Vi kan bevise at «Dignity» identifiserte seg, at et marinefartøy kjørte inn i den - og at det ble skutt i sjøen ved siden av båten, hevder Godfrey-Goldstein.

Reuters