Avisen viser til anonyme kilder og eksperter i USA, Pakistan og Sør-Korea, og konkluderer med at forholdet mellom de to land "nå synes å være mye dypere og mer farlig enn USA og deres asiatiske allierte først hadde mistanker om".

— Dette reiser foruroligende spørsmål omkring den usikre amerikanske alliansen med general Pervez Musharrafs regjering i Pakistan, skriver avisen.

Etterretningsinformasjon viser at Nord-Korea har gitt general Musharraf rakettdeler han trenger å bygge et atomvåpenarsenal som kan ramme strategiske installasjoner i India, skriver New York Times.

Pakistan har til gjengjeld gitt koreanerne oppskriften på gass-sentrifuger. Samt mye av maskineriet som trengs for å lage høyt anriket uran til bruk i Pyongyangs atomvåpenprogram, hevder avisens kilder.

— Mens USA de siste to månedene har lagt enormt diplomatisk press på Nord-Korea for å få landet til å skrinlegge prosjektet, har man aldri offentlig diskutert den rolle Pakistan og andre land har spilt for å bidra til disse, skriver New York Times.

(NTB)