Over 60 personer har trolig mistet livet i et kraftig jordskjelv ved grensa mellom Burma og Thailand.

Episenteret lå i nærheten av byen Tarlay, og rystelsene var merkbare så langt unna som i Bangkok og den vietnamesiske hovedstaden Hanoi. Ifølge amerikanske US Geological Survey hadde jordskjelvet torsdag en styrke på 6,8.

— Dødstallet har økt til over 60 i de berørte områdene, forteller en burmesisk tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt.

Stengte veier Over 240 bygninger skal ha rast sammen, deriblant fem klostre. Veiene i området er stengt, og dødstallet kan komme til å stige.

— Om lag 90 personer er skadd. Tjenestemenn forsøker fortsatt å nå frem til noen av de berørte områdene. Det er fortsatt noen steder hvor vi ikke klarer å ta oss fram, sier tjenestemannen.

Skadene på infrastrukturen i de jordskjelvrammede områdene ser likevel ikke ut til å være katastrofale, ifølge den humanitære organisasjonen World Vision.

— Den virkelige bekymringen vår er områdene på landsbygden. Jeg er redd det vil komme flere dårlige nyheter i løpet av dagen, sier organisasjonens landdirektør Chris Herink.

Veggen raste På den andre siden av grensen opplyser thailandske myndigheter at en kvinne omkom i distriktet Mae Sai da en av veggene i huset hennes raste sammen.

Det har vært flere etterskjelv etter det første, kraftige skjelvet som ble utløst bare 10 kilometer under jordoverflaten.

Både i Thailand, Vietnam og Kina valgte innbyggere i enkelte områder å forlate husene sine i frykt for ødeleggelser som følge av rystelsene.