Det var to attentatmenn som ventet på Kennedy den skjebnesvangre dagen i Dallas, ifølge rapporten som rettsmedisiner D.B. Thomas offentliggjør i Science and Justice, fagbladet til britiske rettsmedisinere.

Sannsynlig Thomas har analysert lyden av skudd på politiradioene. Ifølge Thomas er det 96,3 prosents mulighet for at det ble avfyrt et skudd fra en ukjent person på gresstoppen foran presidentens kortesje.

Kennedy ble skutt 22. november 1963, og hendelsen gjorde et uutslettelig inntrykk på amerikanerne og store deler av verden.

Den regjeringsoppnevnte Warrenkommisjonen konkluderte med at det bare ble avfyrt tre skudd, og at de kom fra Lee Harvey Oswald i boklageret, over og bak presidentens limousine.

Oswald ble som kjent skutt av bareieren Jack Ruby kort tid etter pågripelsen. Ruby døde i fengsel av kreft.

Sammensvergelse I 1978 nedsatte Representantenes hus en komité som ut fra radiokommunikasjon kom til at attentatet trolig var en sammensvergelse.

Dette var hva øyenvitnet Jean Hill hevdet like etter attentatet: Hun sa hun hørte skudd fra gresstoppen, og løp for å se hvem som skjøt, men ble stanset av to politimenn.

En spesialkomité fra det amerikanske vitenskapsakademiet forsøkte å diskreditere disse funnene, men D.B. Thomas sier de blandet sammen lyden av skudd og ekko.

Dødelig Thomas skriver at det er 96 prosent sannsynlig at en attentatmann nummer to befant seg på gressbakken ved Dealey Plaza.

Ifølge Thomas var det det fjerde skuddet fra den ukjente som drepte Kennedy.

Lederen av komiteen i Representantenes hus som først lanserte teorien om en attentatmann nummer to, Robert Blakey, sa det nå er hevet over tvil at det ble skutt fra to steder.

— Dette er en ærlig, omhyggelig undersøkelse av alt vi gjorde, med alle de nødvendige statistiske kontroller.

— Det koker ned til at sannsynligheten for at skuddet fra bakketoppen var virkelig, og ikke ekko, øker til 96,3 prosent, og det er hinsides rimelig tvil, sa Blakey.

(NTB)

UKJENT DRAPSMANN: Minst to menn skjøt mot John F. Kennedy i Dallas, og det var et skudd fra en ukjent mann som drepte ham, ifølge rapporten.