Ifølge pakistansk etterretning skal det ha befunnet seg 17 eller 18 personer inne på området i den pakistanske byen Abbotabad da de amerikanske soldatene angrep.

Bin Ladens datter på 12 eller 13 år, skal ha vært vitne til at faren ble skutt, skriver Daily Mail.

Ikke bevæpnet

Ifølge den samme avisen skal terrorlederen ikke ha vært bevæpnet. I kveld bekrefter også Det hvite hus dette.

-Osama bin Laden var selv ikke bevæpnet, men våre spesialstyrker møtte motstand og ble beskutt da de stormet boligen hans, sa talsmann ved Det hvite hus, Jay Carney på en pressekonferanske like før klokken åtte, norsk tid.

Talsmannen fikk spørsmål om hvorfor ikke Osama bin Laden ble tatt i live hvis han selv ikke var bevæpnet.

— Han var ikke bevæpnet, men han gjorde vitterlig motstand. En av konene hans som var i samme rom stormet mot styrkene, hun ble skutt i foten, men ikke drept, sier Carney.

— Vi forventet mye motstand, og vi ble møtt med mye motstand. Det var mange andre mennesker som var bevæpnet i bygningen, legger han til.

Det ble tidligere opplyst at bin Laden skal ha brukt en av sine koner som skjold under angrepet, men dette er senere avvist.

Arresterte familiemedlemmer

Pakistan har arrestert en av bin Ladens koner og åtte av hans barn. Gruppen skal ha blitt forlatt på bakken av de amerikanske soldatene, angivelig fordi et av deres helikoptre fikk tekniske problemer, ifølge en tjenestemann i den pakistanske sikkerhetstjenesten, som ikke vil stå fram med navn.

Han sier at det ikke var nok plass for kvinnen og barna i de andre helikoptrene - som fraktet bin Ladens lik, andre mannlige fanger og kommandosoldatene.

Slektningene vil nå bli avhørt og deretter trolig utlevert til deres opprinnelsesland - ikke til USA, ifølge tjenestemannen.

Laget videoer

Barack Obamas terrorrådgiver John Brennan sier at det nå først og fremst er viktig å få mest mulig kunnskaper ut av gjemmestedet.

Det ble beslaglagt PC-er, dokumenter og annet materiale på området, og Brennan sier at dette nå blir gransket av amerikanske myndigheter.

— Vi forsøker nå å forstå hva bin Laden har vært involvert i de siste årene. Vi håper også å få innsikt i framtidige terrorplaner, slik at vi kan stanse dem. Målet er å få så mye informasjon at vi kan lykkes i våre forsøk på å tilintetgjøre al-Qaeda, sier Brennan i et intervju med CBS Early Show tirsdag.

Brennan sier han er opptatt av å få svar på hvordan bin Laden kunne skjule seg her i seks år uten å bli oppdaget og hva slags støtte han hadde i Pakistan.

— Jeg vet at Pakistan også er interessert i å få svar på disse spørsmålene, sier Brennan.

Rundt 15 spesialsoldater fra Navy Seals skal ha deltatt i operasjonen. Med i teamet var også spesialister som skulle samle bevis for at det faktisk var bin Laden som ble tatt.